اگر تصمیم به پرداخت جرایم و صفر کردن خلافی وسیله نقلیه خود داشته باشید، مسلما آشنایی با انواع روش‌های استعلام و پرداخت خلافی برای شما دارای اهمیت خواهد بود. خلافی وسیله نقلیه ازجمله مواردی برای رانندگان است که باید به موقع بررسی و پرداخت شود. زیرا درغیر این صورت عواقب نا‌خوشایندی برای آن‌ها خواهد داشت. در این مقاله سعی داریم برخی از انواع روش‌های استعلام و پرداخت خلافی را به شما معرفی کنیم

استعلام خلافی

سهل‌انگاری، تعجیل هنگام رانندگی، بی‌توجهی به نکات راهنمایی و رانندگی همگی از مواردیست که موجب جریمه شدن می‌شود. جرایم رانندگی در دسته‌های زیر طبقه بندی می‌شوند:

  • جریمه دوبرگی
  • جریمه الصاقی
  • جریمه تسلیمی
  • جریمه دوربینی

برخی ازجریمه‌ها شامل جریمه‌های الصاقی و دوبرگی بعد از گذشت 60 روز دوبرابر می‌شوند. بنابراین لازم است این قبض‌ها به موقع پرداخت شوند. امروزه استعلام خلافی خودرو و موتورسیکلت و پرداخت آن بسیار ساده تر شده است بنابراین در اسرع وقت قادر به صفر کردن خلافی خواهید بود.

استعلام خلافی با کد وین

کد وین

کد VIN رشته‌ای از اعداد و حروف است که بیشتر افراد نسبت به آن بی‌اهمیت هستند. VIN به معنی شماره شناسایی خودرو است و همان‌طور که از نامش پی از مهم‌ترین اطلاعات یک خودرو محسوب می‌شود. حداقل اهمیت آن زمانی آشکار می‌شود که خودرو برای اعمال تغییراتی از سوی سازنده به کارخانه فراخوانی شده یا حتی دزدیده می‌شود. پس اهمیت دارد که همیشه این کد را حفظ کنید یا در جایی برای خود یادداشت کنید.

کد VIN همانند اثر انگشت خودروی شما است. بهترین راه شناسایی یک خودرو از طریق بررسی VIN آن است. به این نکته توجه کنید هیچ دو خودرویی کد وین یکسانی ندارند. این کد علاوه بر یکتا بودن، حاوی اطلاعات مهمی درباره خودرو است. اطلاعاتی مثل محل ساخت آن گرفته یا نوع پیشرانه‌ی استفاده شده با استفاده از کد وین قابل استخراج هستند.. اگر بدانید که چگونه این اطلاعات را استخراج کنید، می‌توانید خودرویی را که هرگز از نزدیک ندیده‌اید تا حدودی بشناسید.

 

برای استخراج اطلاعات VIN به این نکته توجه داشته باشید که هر خودروساز از الگوی خاصی برای ترجمه حروف این کد استفاده می‌کند. در واقع در تمام کدهای VIN رشته خاصی از حروف، نشانگر اطلاعات یکسانی هستند (مثل کارخانه ساخت). اما با توجه به شرکت تولید کننده‌ی هر خودرو، برای فهمیدن اطلاعات داخل این رشته، باید بر اساس الگوی خودروساز عمل کرد.

 استعلام خلافی با VIN از طریق پیامک

اگر پشت کارت ماشین خود را با دقت نگاه کنید، در پشت این کارت کد 17 رقمی وین را مشاهده خواهید کرد.

برای استعلام خلافی باید این کد را به شماره 1101202020 پیامک کنیدپس از چند لحظه میزان جریمه و تعداد دفعات آن برای شما ارسال خواهد شد.

توجه داشته باشید که در هنگام تایپ کد 17 رقمی فاصله لازم نیست. در تشخیص اعداد و حروف به خصوص 1 و دقت کنید چون گاهی به جای حروف عدد و یا به جای عدد حروف تایپ می‌کنید و این باعث عدم پاسخ می‌شود.

استعلام خلافی خودرو با بارکد از طریق سایت پلیس راهور 

سایت راهور 120 خلافی به آدرس rahvar120.ir یکی از شناخته‌شده‌ترین و قدیمی‌ترین راه‌ها برای استعلام خلافی خودرو آنلاین است. سایت راهور امکان استعلام و پرداخت خلافی خودرو راهور را با استفاده از بارکد 8 یا 9 رقمی وسیله نقلیه فراهم کرده است. توجه داشته باشید که برای پرداخت جریمه یا موتور از سایت راهور باید در سامانه سخا ثبت نام کنید. برای ثبت نام در سامانه سخا به کد ملی و شماره موبایل مالک خودرو نیاز دارد پس از ثبت نام موفق در سامانه سخا می‌توانید عملیات استعلام رایگان خلافی خودرو و پرداخت خلافی با شماره بارکد را با موفقیت انجام دهید.

استعلام خلافی خودرو با پلاک و مشاهده جزئیات

کاربران اپلیکیشن‌هایی نظیر قبضینو، پیشخوان24، پلیس من و ... می‌توانند خلافی و یا عدم خلافی وسیله نقلیه خود را با شماره پلاک استعلام کنند و با انجام احراز هویت با استفاده از شماره موبایل و کد ملی مالک خودرو جزئیات خلافی را مشاهده و نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. کلیه سوابق استعلام در بخش سوابق خدمات پلیس در صفحه سوابق ذخیره می‌شود و می‌توان از همان بخش نیز نسبت به پرداخت اقدام کرد.

استعلام خلافی با کد دستوری # 110*

پلیس راهور برای دسترسی راحت‌تر شهروندان به جرائم رانندگی، امکان دریافت سریع خلافی خودرو با شماره‌گیری کد دستوری #110* را فراهم کرده ‌است. خدمات دیگری که با شماره‌گیری کد دستوری #110* می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید عبارتند از:

1.      انواع استعلام

2.      پرداخت هزینه برخی خدمات

3.      اطلاع‌رسانی

4.      کارت هوشمند

5.      پیگیری مدارک ارسالی

6.      نمره منفی 

اعتراض به جرائم رانندگی

یکی از اصلی‌ترین سوالات دارندگان وسایل نقلیه درباره راه‌های اعتراض به جریمه‌های رانندگی است. جریمه شدن ممکن است برای هر شخصی پیش بیاید اما گاهی ممکن است این جریمه به اشتباه ثبت شده باشد. در این حالت باید با انتخاب بهترین راه اعتراض به جریمه رانندگی خودرو، اعتراض خود را نسبت به این موضوع ابراز نمایید. شما می‌توانید از دو روش برای اعتراض به قبض جریمه رانندگی خود اقدام کنید.

  • مراجعه به مرکز اجرائیات پلیس راهور
  • مراجعه به مراکز پلیس ۱۰+

برای اعتراض به جرایم رانندگی چه مدارکی نیاز است؟

برای تسریع فرایند درخواست اعتراض بهتر است پیش از مراجعه به مراکز اجرائیات پلیس راهور و یا پلیس +10 ، مدارک لازم برای تشکیل پرونده را آماده کنید. مدارک لازم برای تشکیل پرونده شامل موارد زیر است:

  • اصل کارت شناسایی
  • اصل سند مالکیت خودرو
  • فرم تکمیل شده درخواست تجدید نظر
  • کارت شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه یا نماینده قانونی آن

دوبرابر شدن جرائم رانندگی

توجه به این نکته ضروری است که بر اساس ماده ۵ قانون تخلفات رانندگی پس از جریمه، تا ۶۰ روز مهلت برای اعتراض به آن وجود دارد. در انواع تسلیمی، الصاقی و خودداری مبلغ جریمه بعد از گذشت ۶۰ روز در صورت پرداخت نشدن دوبرابر خواهد شد. اما در روش‌های دوبرگی و دوربینی، مبلغ جریمه رانندگی بعد از گذشت ۶۰ روز مشمول قانون دو برابری جرایم نخواهند شد.

به‌روز نبودن لیست جرائم خلافی

باید بدانید که ثبت جرایم در سامانه راهور 120 با تاخیر انجام می گیرد. بنابراین در صورتی که پس از استعلام خلافی، جرایم جدید خود را مشاهده نکردید و یا پس از پرداخت خلافی همچنان در لیست پلیس راهور حذف نشده‌اند، نگران نباشید.